top-efter2

Drivvejen

Drivvejen

Drivvejen, en gammel handelsrute, er betegnelsen for et net af historiske veje kombineret med nye stiforløb gennem Vest- og Sønderjylland.

Drvvejen bogGennem tusinder af år har studedrivere, jydepottesælgere, kræmmere, tatere og andre rejsende vandret ad Drivvejen.

Drivvejen er over 200 km lang – fra Thyborøn til grænsen – og fuld af spændende kulturhistoriske seværdigheder og flotte naturoplevelser. Den er afmærket med blå skilte.

Drivvejen, den vi vil vandre i etaper, går fra Thyborøn og til grænsen.

Vi planlægger at dele forløbet op i 10 etaper med en længde af ca. 20 km. Vi lægger ud med to etaper i efteråret 2016 og de næste to i foråret 2017.

 

1. etape: Thyborøn – Klinkby, lørdag den 24. september

Den første etape af Drivvejen fra Thyborøn til Klinkby på 20 km blev gennemført i smukt vejr med 37 glade deltagere. Vi ser frem til næste etape.

Program Drivvejen 1, 2016

Her kan du se billeder fra turen.

 

2. etape: Klinkby – Gudum, lørdag den 5. november

Anden etape på Drivvejen på ca. 22 km gik fra Klinkby over Hove, Lemvig og Fabjerg til Gudum. 38 havde trodset det våde vejr for at opleve den spændende natur langs Drivvejen.

Program Drivvejen 2, 2016

Her kan du se billeder fra turen.

 

3. etape: Gudum – Holstebro, lørdag den 1. april

Tredje etape på Drivvejen på ca. 23 km gik fra Gudum Kirke forbi Klostermølle og Kærgårdsmølle. Herfra videre gennem Fousing, Asp og Linde til Holstebro. 41 deltog i turen, der blev afviklet flot solskinvejr.

Program Drivvejen 3, 2017.

Her kan du se billeder fra turen.

 

4. etape: Holstebro – Vind, lørdag den 29. april

Fjerde etape på Drivvjen på ca. 21 km gik fra Birkelundskolen via Nr. Felding og Ølgryde Plantage til Vind Kirke. De 50 deltagere havde en flot, hyggelig og spændende tur i et varieret landskab. Vejret viste sig fra sin allerbedste side.

Program Drivvejen 4, 2017.

Her kan du se billeder fra turen.

 

5. etape: Vind – Nørre Omme, lørdag den 30. september

Vi mødes ved Nørre Omme Kirke kl. 9.00. Kirken ligger ca. 22 km syd for Holstebro ad Skjernvej, hvorfra der er skiltet til kirken. Her venter en bus, og vi bliver kørt til Vind Kirke, hvor vi starter dagens vandring, der er på 20 km.

Turen er en madpakketur, så du skal selv medbringe mad og drikkevarer til dagen. Det er en god ide at have et siddeunderlag med. Vi ankommer til Nørre Omme Kirke ca. midt på eftermiddagen.

Program og tilmelding: Drivvejen 5. etape – 2017.

 

6. etape: lørdag den 28. oktober

Programmet er under udarbejdelse.