top-efter2

Pilgrimsruter

Her er et lille udpluk af de vandringer vi har gået på pilgrimsruterne.

Pilgrimsvandring på Klosterruten 5. etape 2015

5. og sidste vandring på Klosterruten den 10. oktober startede fra Handbjerg kirke. Herfra gik vi mod Hjerm og derefter mod Sir. Den medbragte frokost blev indtaget ved Idrætscenter Vest. Vi sluttede ved Holstebro Valgmenighedskirke og passerede undervejs seks kirker. Turen var på ca. 21 km.  En flot og spændende tur med 28 deltagere.

 Pilgrimsvandring på Klosterruten 4. etape 2015

Pilgrimsvandringen den 25. april på Klosterrutens 4. etape  startede fra Ejsing kirke. Herfra gik vi i smukt vejr via Geddal strandenge og Ejsingholm til Vinderup kirke hvor den medbragte frokost blev indtaget. I et lidt fugtigt vejr fortsatte vi til slutmålet Handbjerg kirke. Turen var på ca. 21 km. En flot og interessant tur med 31 deltagere.

 

Pilgrimsvandring på Klosterruten 2014

Lørdag den 1. november 2014 gik ruten fra Stubber Kloster – Hjerl Hede – Sahl kirke – Skånsø – Ejsing kirke. Turen var på ca. 20 km.

 


 

Pilgrimsruter omkring Holstebro

     Klosterruten   Nissum Fjord Ruten

Klosterruten – På Klosterruten møder man et par af områdets klosterruiner og vandrer i det blide bakkelandskab langs søerne og Limfjorden. Ruten er i alt 100 km.

Nissum Fjord Ruten – På Nissum Fjord Ruten kommer man i berøring med det storslåede Vesterhav og oplever naturens mere barske bid i omgivelserne. Ruten er i alt 114 km.

Leif Madsen

 

Ruterne er på godt 100 kilometer og delt op i etaper mellem egnens kirker. Det er Leif Madsen fra Holstebro Fodslaw, der har udarbejdet ruterne.

“Det er en spændende udfordring at finde frem til de rigtige veje, stier og udsigter. I løbet af processen har jeg snakket med mange gårdmænd, præster og andre med et stort lokalkendskab. Det har været rigtig hyggeligt, og de har øst af deres viden om landskabet og fortalt gode og spændende historier”, siger han til Kristeligt Dagblad.

Læs mere om ruterne på Turistforeningen Holstebros hjemmeside eller i ovenstående hæfter.